петак, 30. децембар 2022.

MISLIŠA - informacije o takmičenju i zadaci

Takmičenje iz matematike Misliša održava se svake godine u organizaciji Društva matematičara Srbije i na njemu učestvuju deca iz velikog broja škola širom zemlje.

Ове године Мислиша се организује 09. марта 2023. у 12 часова у школама широм Србије. Такмичње Мислиша има два нивоа: основни ниво и републичко финале. Такмичење на основном нивоу одржава се другог четвртка у марту сваке године, истовремено у свим пријављеним основним и средњим школама у Србији.

Републичко финале (за најуспешније такмичаре на основном нивоу) одржава се у Београду. За одржавање овог такмичења добијена је сагласност Министарства просвете Републике Србије још у децембру 2005. године. Такмичење је у Календару такмичења који сваке године објављује Министарство просвете. Архимедес“ додељује велики број признања ученицима (награде и похвале). Само за последњих пет година додељено је 21.884 признања (7235 наградa и 14.649 похвалa), а наравно, ту су и стотине признања на републичком финалу (редовне награде и похвале), као и четири специјалне награде на сваком финалу (вишеструко веће вредности од редовне награде). Награде и похвале достављамо преко школа. Резултате објављујемо благовремено, школе информишемо о резултатима сваког ученика (чак и по групама задатака). Критеријуме за доделу признања и број признања саопштавамо јавно (посебно обавештење на сајту), "Мислиша" пружа одличну прилику да, уз мало труда и коректно спровођење (поштујући сва упутства), сви учесници (школа, ученици, наставници) сагледају своје домете у математици, наравно, с обзиром на услове у којима их остварују. И све то у једном дану и потезу! Школа треба на адекватан начин да вреднује признања која добију ученици (награде, похвале). На сајту  www.mislisa.rs. се може сазнати много више о такмичењу. Такмичење се самофинансира од уплата чланарине за сваког такмичара. Чланарина је заиста симболична: 150 динара за уплате до 31.12.2022, односно 200 динара после тог рока. 

Zadatke za 6. razred od 2008. do 2017. godine možete pronaći KLIKOM na link:

 MISLIŠA 6. RAZRED ZADACI

Нема коментара:

Постави коментар